Workshop-ul a fost găzduit de Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” din Piatra Neamț. În cadrul evenimentului au participat 57 de elevi ai Liceului Tehnic Forestier, Colegiul Tehnic de Transporturi, Liceul Economic ”Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu”și Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu”, Roznov, cărora le-au fost prezentate trei teme.
Dl Cătălin Nemțanu a făcut cunoscut tinerilor proiectul ”Pedagogie experiențială” cu scopul de a determina creșterea participării lor la procesul educațional prin implicarea în viața cetății, voluntariat, dezvoltarea inteligenței emoționale și creșterea stimei de sine.
Poetul german Goethe a numit bibliotecile „memoria omenirii“. Plecând de la acest deziderat, a fost prezentată tema “Rolul bibliotecii în procesul instructiv-educativ al elevului”. “Bibliotecile trebuie să devină surse de informare permanentă, prezenţe active în viaţa şi lumea elevilor, iar bibliotecarii şi profesorii, trebuie să găsească noi forme şi metode de muncă cu cartea, care să corespundă procesului de modernizare a învăţământului. Această modernizare vine în întâmpinarea ideii că elevul trebuie să fie pregătit bine şi din timp pentru viitor, capabil să studieze şi să se informeze singur.” sunt câteva dintre ideile prezentate de dna Cristina Catana, în calitate de Bibliotecar la Fondul Documentar al Bibliotecii judetene GT Kirileanu.
Tema “Justiție” a avut-o ca invitat pe dna Nicoleta Tablan, maior la Departamentul de prevenire a Poliției Județene Neamț, care a dezbătut subiecte legate de statul de drept cu scopul de a evidenția rolul justiției și în general al statului de drept pentru existența unui echilibru democratic și pentru a evita manifestările populiste, extremiste, care incită la ură sau care produc discriminări.